Ο Σύλλογος Μεταμοσχευμένων Μυελού των Οστών «ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ» ιδρύθηκε το  2014 από μια ομάδα μεταμοσχευμένων αιματολογικών ασθενών Μέσα από τα προσωπικά μας βιώματα νιώσαμε επιτακτική την ανάγκη για δημιουργία ενός σωματείου που θα είναι αρωγός, με οποιοδήποτε τρόπο, στον άνθρωπο που νοσεί ή έχει κάνει μεταμόσχευση και αγωνίζεται να επιβιώσει.  

Το «ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ» εδρεύει στην Αθήνα, απευθύνεται σε όλους τους αιματολογικούς ασθενείς, πριν και μετά τη μεταμόσχευση μυελού των οστών, στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Αιματολογικών κλινικών της Ελλάδας αλλά και σε όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν 

 

Όραμα μας να διαδώσουμε την αναγκαιότητα της δωρεάς αιμοποιητικών κυτάρρων(μυελού των οστών και ομφάλιου αίματος) ώστε σύντομα να καλύπτονται οι ανάγκες των Ελλήνων ασθενών για μόσχευμα από τη χώρα μας.  

Να γίνουν όλοι κοινωνοί του ΔΩΡΟΥ ΖΩΗΣ. 

 

Σκοποί 

  • Διάδοση της ιδέας της δωρεάς  μυελού των οστών και ενημέρωση για τα δικαιώματα των αιματολογικών ασθενών και των μεταμοσχευμένων.  

  • Παροχή κάθε είδους βοήθειας, συμπαράστασης και μέριμνας, και προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων των μεταμοσχευμένων μυελού των οστών και των ασθενών που χρήζουν μεταμόσχευσης. 

  • Ενημέρωση του κοινού για τα αιματολογικά νοσήματα, που αφορούν τους μεταμοσχευμένους και τους αιματολογικούς ασθενείς . 

  • Προώθηση της έρευνας για την διάγνωση, αντιμετώπιση και θεραπεία των αιματολογικών  νοσημάτων και η βελτίωση της παρεχομένης ιατρικής περίθαλψης. 

 

Βοήθησε και εσύ να διαδώσουμε 

τη Δωρεά Αιμοποιητικών Κυττάρων, 

 Μυελού των Οστών & Ομφάλιου Αίματος.